Χορμοβίτου 168, Πειραιάς
(εύκολη πρόσβαση με το Μετρό)
Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Φασολάδα
Υλικά για 8 μερίδες
-
500 γραμμάρια μέτρια φασόλια
-
1 κρεμμύδι
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
2 καρότα
-
3-4 κομμάτια σέλερι
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικά γλυκιά
-
2,5 λίτρα νερό
-
Σέλινο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για περίπου 12 ώρες. Στην συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό και τα στραγγίζουμε ξανά. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μετά ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στη συνέχεια, την πάπρικα και τα φασόλια. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό. Σιγοβράζουμε για περιπου 90 λεπτά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό. Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας. Σερβίρουμε τη φασολάδα προσθέτοοντας ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο μας
Καλή όρεξη!